Bejelentkezés,
információ:
06-20-80-80-300

Hogyan tesszük rendelőinket járvány biztossá? Hogyan védekezünk mi a fogorvosi rendelőben?

· Már amikor a vírus Európában megjelent elkezdtük a járványügyi védekezést: azonnal ózongenerátorokat vásároltunk, feltankoltuk raktárainkat fertőtlenítőkkel, orvosainak és asszisztenseinknek védőruházatokat, profi maszkokat arcvédő pajzsokat vásároltunk.

· Rendelőnkben a múlt évi felújítás óta szellőztető rendszer működik, ami napokban egy ipari teljesítményű elszívó berendezéssel bővül majd. Ez is pácienseink és kollégáink védelmét szolgálja, elszívja majd az esetleges aerosolt, ami a rendelőben keletkezik!

· Minden éjjel 4 órás ózongenerátoros fertőtlenítést végzünk- az ózon a levegőben és a felületeken lévő minden kórokozót elpusztít a 4 órás fertőtlenítési idő alatt. Azokat a felületeket is, amit nem lehet letörölgetni. pl papírok, billentyűzet, székek kárpitjai.

· Rendelet szabályozza, hogy hogyan működhetnek most a fogorvosi rendelők, milyen beavatkozásokat végezhetünk el. Mivel a betegeink ellátása a COVID-19 protokoll miatt lelassul, ezért egyelőre a sürgős és megkezdett beavatkozásokat végezzük el, és a tervezhető kezelésekkel kapcsolatban még türelmet kérünk.

· CSAK TELEFONOS előjegyzésre fogadhatjuk pácienseinket, EGYESÉVEL! Egyszerre 1-2 páciens tartózkodhat a váróban, 2 m távolságban egymástól és minden páciens után be kell tartanunk a nagyon szigorú fertőtlenítési és szellőztetési rendet!

· Minden páciensünkkel egy kérdőívet töltünk ki a járványügyi helyzet miatt, és testhőmérséklet mérést kell végeznünk.

· Munkatársaink COVID-19 védőruházatba öltözve fogadhatják pácienseinket. Ez fontos pl. a gyermekek kezelésénél, hogy ettől ne ijedjenek meg a kicsik! Kérjük a szülőket, hogy készítsék fel erre a gyereket!

COVID-19 tesztelés rendelőinkben

· Az érvényben lévő Minisztériumi rendeletben minden aerosollal járó kezelés- fogtömés, csiszolás- előtt COVID-19 tesztelés szükséges. Azokban az esetekben, amikor páciensünk kérése, hogy a halasztható, aerosollal járó kezeléseket (pl. töméseket, csiszolásokat) hamarabb végezzük el, lehetőség van rá, hogy rendelőinkben COVID-19 tesztet végezzünk. Így tudjuk munkatársaink és pácienseink biztonságát megőrizni.

o COVID- 19 gyorsteszt –rövidebb aeroszollal járó beavatkozásokhoz vérből COVID-19 ellenanyag kimutatása.

o PCR vírusteszt torokváladékból- hosszabb csiszolásokhoz -a vírus jelenlétét mutatja ki fertőzött esetben.

A COVID-19 eljárásrend betartásával pácienseink és munkatársaink egészségének megőrzése a feladatunk, köszönjük pácienseink együttműködését és türelmét ezekben a nehéz időkben!